Bij Melanchthon gaat onderwijs over meer dan cijfers en prestaties, het gaat ook over vaardigheden en vertrouwen in jezelf. Bij Melanchthon Wilgenplaslaan leer je voor het leven. Dat doen we door ‘gewoon goed onderwijs’ te bieden; ruim 40% van onze leerlingen haalt een diploma op een hoger niveau dan geadviseerd op de basisschool. Wij bieden dan ook eigentijds onderwijs op maat: veel aandacht voor taal- en rekenbeleid, sfeer en leefklimaat op school, een actieve leerhouding en verantwoordelijkheid nemen voor eigen leerproces.

Leerlingen worden zorgvuldig begeleid op weg naar zelfstandigheid in een uitdagende en bezielende leeromgeving en een positief leerklimaat. Melanchthon Wilgenplaslaan biedt bbl, kbl en gl onderwijs aan. Leerlingen kunnen kiezen uit de beroepsprofielen Economie & Ondernemen of Zorg & Welzijn. Gedurende de gehele schoolloopbaan werken leerlingen aan 21e eeuwse vaardigheden. De onderwijsinspectie heeft dat gewaardeerd met het predicaat “Excellent”.

Melanchthon Meet and match
Kijk jij uit naar een baan in het voortgezet onderwijs? Jaarlijks zet Melanchthon haar deuren voor jou open! Op deze avond kom je meer te weten over onze scholen, inwerktrajecten, cursussen/trainingen bij de Melanchthon Academie en je carrièremogelijkheden. Je kunt kennismaken met docenten en managementleden van de vestigingen en in gesprek gaan over je cv en motivatie.

Goed toekomstgericht onderwijs

Goed contact met ouders