Docent legt uit in de klas

Melanchthon Wilgenplaslaan leidt leerlingen op die met voldoende vaardigheden zijn voorbereid op een toekomstig leven als werknemer, ondernemer, en burger in Rotterdam. Daarbij is het belangrijk dat de leerlingen na vier jaar een mooi diploma behalen, máár is het ook belangrijk dat leerlingen zich op gebied van persoonsvorming ontwikkelen. Leren voor het leven!

  • Kennis
  • Sociale vaardigheden
  • Professionele vaardigheden
  • ICT vaardigheden
  • Loopbaanoriëntatie vaardigheden

Leerlingen die een diploma behalen op Melanchthon Wilgenplaslaan hebben in vier jaar tijd gewoon goed onderwijs gehad en hebben zich daardoor op vele vlakken ontwikkeld. Dagelijks krijgen de leerlingen tijdens lessen kennis aangereikt. Dit wordt op de Wilgenplaslaan op diverse manieren gedaan; door te werken in een boek, door opdrachten te maken op een laptop, door een centrale instructie van een docent, door juist zelfstandig aan de slag te gaan of voor de topsporters op het trainingscomplex. Centraal hierin staat de behoefte van de leerling; op welke manier kan hij of zij het beste leren en het beste uit zichzelf halen.

In de Myskills gesprekken beoordelen de leerlingen zichzelf op een aantal getrainde vaardigheden. Samen met de coach spreekt de leerling af welke vaardigheden verder moeten worden ontwikkeld. 

De mentoren van de leerlingen houden nauw contact met de ouders en verzorgers over de ontwikkeling. Bijvoorbeeld tijdens de kennismakingsgesprekken bij de start van het schooljaar, de voortgangsgesprekken gedurende het schooljaar of tijdens een afspraak op school wanneer daar behoefte aan is. Een leerling kan zich het beste ontwikkelen als het contact goed is. Onderwijs maken we samen! 

Goed toekomstgericht onderwijs

Goed contact met ouders