Informatie over coronavirus

De uitbraak van het coronavirus zal u niet zijn ontgaan. Inmiddels zijn in Nederland de eerste mensen besmet. We begrijpen dat u zich mogelijk zorgen maakt over de situatie op school. Met deze brief willen we u graag informeren over hoe we op onze school omgaan met de uitbraak van het
coronavirus.

We volgen bij CVO (het schoolbestuur waar onze school bij hoort) de richtlijnen van het RIVM en de GGD Rotterdam-Rijnmond. Deze houden we nauwlettend in de gaten. Vooralsnog is er geen reden voor onrust en hoeven we dit virus niet anders te behandelen dan een ander virus. De kans op een andere infectieziekte is nog steeds groter dan een infectie met het coronavirus. Als uw kind geen ziekteverschijnselen heeft, kan hij of zij gewoon naar school.

De antwoorden op de meest gestelde vragen over het coronavirus kunt u vinden op de website van het RIVM: www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden. Een aantal zaken lichten we graag uit:
• Als u twijfelt over uw gezondheid of die van uw kind, kunt u telefonisch contact opnemen met uw huisarts.

De belangrijkste maatregelen die u voor uzelf en uw kind kunt nemen om besmetting te voorkomen zijn:
• Regelmatig de handen wassen;
• Hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog;
• Papieren zakdoekjes gebruiken.
• Als er geen gezondheidsklachten zijn, hoeven mensen die terugkeren uit gebieden waar het coronavirus is niet thuis te blijven. Dit geldt ook voor leerlingen. 
Als iemand in de eerste twee weken na terugkeer uit een risicogebied gezondheidsklachten krijgt (koorts in combinatie met luchtwegklachten zoals hoesten) moet hij/zij thuisblijven en telefonisch contact opnemen met de huisarts.

We hopen u hiermee voor dit moment voldoende te hebben geïnformeerd. We beseffen dat de ontwikkelingen over het coronavirus zich snel opvolgen. Als het nodig is zullen we u nader informeren. Uiteraard kunt u met uw vragen altijd bij ons terecht.

Vriendelijke groet,
V. Wolsheimer
Adjunct-directeur Melanchthon Wilgenplaslaan

Goed toekomstgericht onderwijs

Goed contact met ouders