jongen-bij-de-kluisjes hollandse-meisjes schoolfeest-Wilgenplaslaan

De overstap naar de eerste klas is altijd spannend!
Gelukkig voelen de meeste kinderen zich snel thuis op de Wilgenplaslaan. Om ervoor te zorgen dat de overstap van de basisschool naar de middelbare school zo goed mogelijk verloopt doen we in leerjaar 1 het volgende:

  • Voor de zomervakantie komen alle nieuwe leerlingen naar de Wilgenplaslaan om kennis te maken met de mentor, klasgenoten en docenten én om alvast nieuwe sportspullen te passen. Aansluitend is er een informatieavond voor nieuwe ouders.
  • De mentoren van leerjaar 1 van Wilgenplaslaan gaan in juni naar een door het samenwerkingsverband (KoersVO) georganiseerde PO-VO tafeltjesmiddag. Tijdens deze bijeenkomst hebben de basisschoolleerkrachten de mogelijkheid om (wanneer noodzakelijk) een mondelinge toelichting te geven op de overstap naar de middelbare school.
  • Nog voordat het schooljaar is begonnen komen alle leerlingen met hun ouders naar school om aan de mentor te vertellen hoe de vakantie is geweest. Natuurlijk wordt er ook vooruit gekeken naar het komende schooljaar zodat een goede start kan worden gemaakt.
  • De eerste schoolweek staat volledig in het teken van kennismaken. Samen met de mentoren worden diverse activiteiten binnen en buiten de school gedaan; boeken uitgifte, roosters in SOMToday bekijken, kennismaken met de hulpmentoren uit het derde leerjaar, een introductiesportdag en nog veel meer leuke activiteiten.
  • Eind september is er al een eerste informatieavond voor ouders. Omdat er veel dingen anders zijn dan op de basisschool geven de mentoren presentaties en beantwoorden ze samen met het afdelingshoofd van het eerste leerjaar alle vragen.

Een eigen plek in de school
Ieder leerjaar heeft zijn eigen domein; hier vinden de leerlingen de lokalen, de kluisjes en alle mensen die voor hen belangrijk zijn. Op een domein bevinden zich alleen de lokalen voor de theorievakken. Alle andere vakken zoals bewegingsonderwijs, beeldende vorming, muziek en biologie, worden in speciale praktijklokalen gegeven.
Het kluisje is bedoeld om de waardevolle spullen in op te bergen en de boeken in te bewaren. Omdat de kluisjes op het domein staan, hoeven leerlingen nooit ver te lopen voor de spullen. Kortom, alles bij de hand om een fijne start op een nieuwe school te maken.

Goed toekomstgericht onderwijs

Goed contact met ouders