Over Melanchthon
Melanchthon is een christelijke scholengemeenschap met ruim 4900 leerlingen. We werken dagelijks met jonge mensen die vol vragen zitten, over zichzelf, de ander en de wereld. Wij bieden hen een veilige plek waar iedereen kan zijn en worden wie hij is. Elke dag groeien mensen op de negen diverse vestigingen van Melanchthon. Dat gebeurt op vele vlakken: kennis, vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling. We leren van elkaar en met elkaar. In de geest van Melanchthon.

De kracht van Melanchthon zit in de diversiteit. Wij zijn allemaal anders én hebben veel met elkaar gemeen. Leerlingen die bij ons onderwijs volgen mogen zich verschillend ontwikkelen en de manier van leren, leven en werken kiezen die bij hen past.

Negen scholen
Met negen scholen in Rotterdam Noord, Rotterdam Schiebroek, Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk hebben we alle niveaus in huis; van gymnasium tot vmbo-basis.

We handelen in de geest van Melanchthon. Wij vinden het belangrijk dat leerlingen kunnen groeien als mens. Onderwijs gaat over meer dan cijfers en prestaties, over meer dan kennis en cognitieve vaardigheden. Onderwijs gaat vooral ook over het leven. Het gaat over het leren van normen en waarden. Over het ontwikkelen sociale skills. De mens staat op onze vestigingen centraal. Menselijke vaardigheden staan centraal. Zodat mensen bij Melanchthon hun ware bestemming kunnen ontdekken. Op Melanchthon leer je voor het leven.

Identiteit
Melanchthon Scholengemeenschap maakt deel uit van CVO. Zeven scholengroepen voor christelijk voortgezet onderwijs in Rotterdam en omgeving vallen onder deze Verenging. Vanuit een open christelijke inspiratie bieden de scholen van CVO jonge mensen stimulerend onderwijs en een brede vorming.

Melanchthon Wilgenplaslaan
Melanchthon Prinses Irene is begin jaren ’70 ontstaan in Rotterdam-Schiebroek aan de Teldersweg 90 als Prinses Irene School. Eerst als L.E.A.O., daarna als VBO, om vervolgens een school voor VMBO te worden. Sinds 1994 is Prinses Irene onderdeel van Melanchthon. Ondanks al deze veranderingen is Melanchthon Prinses Irene altijd een school gebleven waar economische en commerciële vakken centraal hebben gestaan.

In 2015 heeft de grootste verandering in de geschiedenis van de school plaatsgevonden; de verhuizing naar een nieuw gebouw aan de Wilgenplaslaan in Rotterdam-Schiebroek. Met de bouw werd gestart in september 2014. Onder toeziend oog van de leerlingenraad werd de eerste paal geslagen. Later die maand werd in aanwezigheid van het voltallige personeel door een aantal leerlingen een tijdcapsule begraven. Deze bevindt zich onder de vloer van het huidige muzieklokaal. In juni 2015 werd het prachtige gebouw opgeleverd. Daardoor kon de diploma-uitreiking van 2015 plaats vinden in de gloednieuwe aula. De leerlingen die vier jaar in het oude gebouw aan de Teldersweg les hadden gehad ontvingen als eerste examenjaar hun diploma in het nieuwe gebouw.
Augustus 2015 zal de geschiedenis ingaan als de maand waarin het gebouw voor het eerst door de leerlingen en docenten gebruikt werd. Op 15 oktober 2015 werd het gebouw door de wethouder van onderwijs officieel geopend.

kaart Melanchthon Scholen

Goed toekomstgericht onderwijs

Goed contact met ouders